Dames ZVG/Cagemax beginnen 2020 met een overwinning

Datum

10 januari 2020 21:30

Accommodatie

Onbekend

Gorinchem – Vrijdagavond stond, na een korte winterstop, de eerste wedstrijd van 2020 op de kalender voor de dames van ZVG/Cagemax. Zoals gezegd, een korte winterstop, omdat bijna alle dames deelnamen aan de Proxsys Cup tijdens de kerstvakantie. Deze werd uiteindelijk gewonnen door VV Sleeuwijk met ‘onze’ Noël Elands, Kayla van den Boomgaard en Patricia Looijen. ‘Onze’ Daniëlle Kortlever (GJS) werd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi en Romy van Andel maakte bij VV Sleeuwijk veel indruk. Aangezien een aantal speelsters afwezig was in verband met een trainingskamp werd Romy uitgenodigd voor haar debuut bij ZVG/Cagemax.

Hierdoor bestond de selectie uit de volgende dames: Hannah van den Heuvel, Sanne Brand, Esther Lakerveld, Djensy Voets, Romy van Andel, Noël Elands, Patricia Looijen, Kayla van den Boomgaard.

De eerste wedstrijd van 2020 was meteen ook de laatste in het bekertoernooi. De achterstand op de tegenstander van vrijdagavond, KTP Nieuw Roden, en Team Alkmaar/Sportstars kon van te voren al niet meer ongedaan gemaakt worden.

Vanaf minuut één was het duidelijk dat dit voor ZVG/Cagemax niets uitmaakte. De eerste speldenprikjes werden uitgedeeld door de thuisploeg. Na zo’n vijf minuten leek Sanne Brand voor de 1-0 voorsprong te zorgen, maar haar poging eindigde op de paal. Een minuut later onderschepte Djensy Voets een gevaarlijke counter en met een fantastisch schot in de kruising zorgde zij voor de 1-0 voorsprong.

Hannah van den Heuvel werd gedurende de eerste helft, op een aantal afstandsschoten na, nauwelijks getest en hield haar doel eenvoudig schoon. Daarmee bleef ZVG/Cagemax gemakkelijk overeind zonder zelf groots te spelen. Duidelijk was wel dat het niet bij 1-0 zou blijven. ZVG/Cagemax creëerde in de slotfase van de eerste helft een aantal goede kansen. Zo werd Djensy vrij voor de keepster van KTP Nieuw Roden gezet door Kayla en was Patricia niet zelfzuchtig waar ze dat wel had moeten zijn. Een minuut voor rust was het wel weer raak voor ZVG/Cagemax. Nadat de keepster van KTP Nieuw Roden wild uitkwam werd Kayla ondersteboven gekegeld en mocht Djensy vanaf de penaltystip aanleggen voor haar tweede goal van de avond. Met een droge knal bepaalde zij de ruststand op 2-0 in het voordeel van ZVG/Cagemax.

Een comfortabele voorsprong, maar zeker nog geen overwinning voor de Gorkumse dames. Twee minuten na rust kwam KTP Nieuw Roden terug in de wedstrijd met een van richting veranderde vrije trap: 2-1. ZVG/Cagemax bleef rustig opbouwen en loeren op het gaatje in de verdediging van de ploeg uit het uiterste noorden van Drenthe. Het geduld van ZVG/Cagemax werd beloond met de 3-1 van Kayla na een lange aanval over meerdere schijven.

Wederom een comfortabele voorsprong, maar opnieuw werd de marge snel weer verkleind tot één goal verschil: 3-2. Het spel golfde de tweede helft op en neer, waarbij Hannah regelmatig flink werd getest. Het goede keeperswerk van Hannah en het missen van de scherpte voor de goal (aan beide kanten) hield de spanning tot de laatste minuut in de wedstrijd. Deze werd uiteindelijk beslist door Patricia. Nadat zij goed voor haar tegenstandster kwam besloot ze zelf op avontuur te gaan en met een droge knal zette zij de einstand op het scorebord: 4-2.

Het bekerseizoen zit er ondanks de overwinning op. Het fotoverslag van Ronald den Uijl vindt u hier.

Volgende week staat de uitwedstrijd voor de competitie tegen Reiger Boys/Woest op het programma voor ZVG/Cagemax. De huidige nummer twee van de competitie werd in de heenwedstrijd met 5-3 verslagen.