Dames ZVG/Cagemax starten poulefase beker met ongelukkige nederlaag

Datum

20 september 2019 20:30

Accommodatie

Onbekend

Roden – Na de vuurdoop van vorige week in de Eredivisie stond deze week de eerste wedstrijd in de poulefase van de beker op het programma voor het team van trainer Johan van der Hoek. In de voorronde werd Bristol Team/Budgetisolatie dankzij doelpunten van Kirsten Steegwijk, Kayla van den Boomgaard en Noël Elands met 3-0 verslagen, waardoor onze dames zich op mochten maken voor de landelijke beker. In de poulefase treffen we competitiegenoten KTP Nieuw Roden en Team Alkmaar/Sportstars zowel uit als thuis.

Op bezoek bij KTP Nieuw Roden mocht ZVG/Cagemax laten zien wat het team waard is tegen een gerenommeerde ploeg uit de Eredivisie. Vanaf de eerste seconde zette KTP Nieuw Roden vol druk. ZVG/Cagemax raakte niet in paniek en combineerde zich hier een aantal keer perfect onderuit. Na negen minuten gleed Esther Lakerveld dan ook de terechte 0-1 binnen na een vlijmscherpe aanval. Hiervoor werd al twee keer de paal geraakt en de thuisploeg mocht dan ook absoluut niet klagen dat na nog een bal op de paal de ruststand slechts 0-1 was voor ZVG/Cagemax.

Vanaf het begin van de tweede helft zette KTP Nieuw Roden weer vol druk en kwam ZVG/Cagemax er opnieuw een aantal keer gevaarlijk uit. Beide ploegen creëerden echter weinig hele grote kansen. Vaak spreekt men dan over een saaie wedstrijd, maar in dit geval absoluut niet. Beide ploegen maakten er een schitterende wedstrijd van. Met nog zes minuten op de klok besloot KTP Nieuw Roden een extra veldspeler in te brengen. ZVG/Cagemax kreeg een paar uitgelezen mogelijkheden om van afstand de wedstrijd te beslissen, maar helaas valt toch de 1-1.

Een domper, maar nog niks aan de hand. KTP Nieuw Roden merkt dat ZVG/Cagemax het lastig heeft en blijft ondanks de gelijke stand met een extra veldspeler spelen. De zeer sterk spelende Patricia Looijen beloond zichzelf met haar uitstekende wedstrijd jammer genoeg niet met een doelpunt.

Als je ‘m zelf niet maakt… KTP Nieuw Roden blijft risico nemen en 2,5 minuut voor tijd is het raak. Tegen de verhouding in? Ja, maar het staat toch echt 2-1. Wat ZVG/Cagemax ook nog probeert tijdens de slotminuten, het mag niet baten. In de laatste seconde scoort KTP Nieuw Roden de 3-1 en is de eerste wedstrijd in de poulefase voorbij. Na afloop de complimenten voor ZVG/Cagemax. “Een taaie opponent die weinig kansen weggeeft en een aanwinst voor de Eredivisie”, maar de drie punten zijn voor KTP Nieuw Roden.