Datum

4 oktober 2019 21:30

Accommodatie

Onbekend

Gorinchem - Vrijdag 4 oktober. Speelronde twee in de Eredivisie voor de dames van ZVG/Cagemax. Op het programma de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Os Lusitanos uit Amsterdam. Dat de tegenstander een ervaren ploeg is in de Eredivisie is een understatement. Afgelopen seizoen haalden de gasten nog de landelijke bekerfinale.

Dat ZVG/Cagemax gepromoveerd is naar de Eredivisie is weinig mensen in de regio ontgaan. De circa honderd aanwezige sponsoren, supporters en fotografen zagen ZVG/Cagemax zeer sterk aan de wedstrijd beginnen. Al na drie minuten kon men juichen. Na een sterke individuele actie van Kayla van den Boomgaard behield Sanne Brand het overzicht en stond Daniëlle Kortlever aan het eind van aanval: 1-0.

Na zeven minuten was er een zeer ongelukkige handsbal van Patricia Looijen waarna de scheidsrechter onverbiddelijk naar de penaltystip wees. Twee minuten later was ook de tweede 'kans' voor Os Lusitanos raak en stond ZVG/Cagemax ineens met 1-2 achter door een vrije trap.

Goed spelen, geen kans weggeven en toch achter staan.. Zaalvoetbal blijft een apart, maar daarom ook zo'n mooi spelletje. Nog geen minuut later is het Patricia die na een individuele actie rustig blijft en droog de 2-2 binnenschiet.

Na het rustsignaal begon ZVG/Cagemax slordig aan de tweede helft. Binnen een minuut na rust opnieuw een achterstand. Wederom eigenlijk geen kans voor Os Lusitanos, maar een eigen goal na een misverstand tussen Patricia en de sterk keepende Melanie Visscher.

Het zal toch niet weer misgaan zoals in de eerste competitie- en bekerwedstrijd?! Heel even kwam dat gevoel naar boven, maar toen was daar Sanne Veens. Uit een mislukte corner nam ze de bal prima mee naar binnen en schoot kogelhard raak. Naar het schijnt heeft de keeper de bal niet eens gezien: 3-3.

De spanning in de Oosterbliek was om de snijden en na een prima onderschepping en goede versnelling knalde Daniëlle haar tweede van de avond binnen, waardoor ZVG/Cagemax eindelijk weer de zeer verdiende voorsprong te pakken had: 4-3.

Met nog zeven minuten op de klok viel de 4-4 na een goede aanval van Os Lusitanos en opnieuw een gevoel bij de dames en staf van ZVG/Cagemax van "het zal toch niet weer (onverdiend) misgaan?“

Bij afwezigheid van aanvoerster Noël Elands droeg Patricia vandaag de aanvoerdersband. De kleinste in de zaal, maar o zo belangrijk voor de dames van ZVG/Cagemax. Met nog 40 seconden op de klok is zij het die de trekker overhaalt en de eindstand op 5-4 bepaalt.

Wat een ongelofelijke opluchting en ontlading bij speelsters, staf en supporters. Een dik en dik verdiende overwinning waardoor ZVG/Cagemax nu 5e staat in de Eredivisie. De competitie duurt nog lang, maar de eerste overwinning is een feit. Op naar de volgende!