Datum

22 november 2019 20:30

Accommodatie

Onbekend

Zwolle – Speelronde acht in de Eredivisie Zaalvoetbal stond net als bij het veldvoetbal in het teken van “Racisme? Dan voetballen we niet!” Uit respect werd er na de aftrap één minuut niet gevoetbald. Hierna begon de wedstrijd dan echt en zette ZVG/Cagemax de toon door de nummer laatst van de competitie onder druk te zetten. Het was meteen duidelijk dat EXS Zwolle/Schuurman Bouwadvies zou gaan inzakken en wachten op fouten in de opbouw bij ZVG/Cagemax om er vervolgens razendsnel uit te komen met counters.

De eerste minuten lag het tempo laag en had ZVG/Cagemax moeite om gaatjes te vinden in de hechte defensie van de Zwollenaren. Na acht minuten was het Denise Blom die van achteruit een prachtige lange bal gaf op Sanne Brand. In eerste instantie kon de keepster van EXS Zwolle nog redding brengen, maar in de rebound kopte Sanne de bal feilloos in het doel: 0-1. Helaas voor ZVG/Cagemax was de vreugde van korte duur, want binnen een minuut na de aftrap stond de organisatie niet goed en maakte EXS Zwolle alweer gelijk: 1-1.

Zo’n acht minuten voor rust is het Patricia Looijen die een goede actie inzet en Daniëlle Kortlever vrijspeelt voor de goal. Tot frustratie van alles en iedereen bij ZVG/Cagemax speelt de keepster van EXS Zwolle de wedstrijd van haar leven en is de inzet van Daniëlle slechts één van de kansen die zij onschadelijk maakt. Op het moment dat ZVG/Cagemax de 1-2 had moeten maken is het binnen een minuut twee keer raak aan de andere kant: 3-1 voor EXS Zwolle.

Met nog vier minuten op de klok is het Djensy Voets die haar eerste minuten in de Eredivisie bekroond met een doelpunt. Een goede individuele actie, gevolgd door een goed geplaatst schot: 3-2. Het leek erop dat ZVG/Cagemax de wedstrijd weer onder controle had en de dames deden er alles aan om voor rust de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Eén minuut voor rust dacht EXS Zwolle daar anders over en profiteerde de thuisploeg wederom van onnodig balverlies van ZVG/Cagemax. De ruststand werd daarmee bepaald op 4-2.

Binnen een minuut na rust was het Denise die, na een vlot lopende aanval over meerdere schijven, via de onderkant van de lat haar eerste Eredivisiegoal te pakken had: 4-3. Gedurende de gehele tweede helft had ZVG/Cagemax het initiatief in handen. Zoals gezegd was het de keepster van EXS Zwolle die ervoor zorgde dat de gastvrouwen de voorsprong behielden.

Kayla van den Boomgaard kreeg vanaf een meter afstand keihard een bal tegen haar arm aan geschoten en kreeg daarvoor een dubieuze gele kaart. Een overtreding van achteren op Denise werd vervolgens niet bestraft met een kaart. De dames en staf van ZVG/Cagemax werden er moedeloos van.

Zes minuten voor het eindsignaal leidde wederom eenvoudig balverlies tot de volgende counter en de beslissing in de wedstrijd: 5-3. Het slotinitiatief van ZVG/Cagemax, met meevoetballende keeper, leverde de dames van ZVG/Cagemax helaas geen doelpunt meer op. Een frustrerende avond voor ZVG/Cagemax. Ondanks dat zag coach Johan van der Hoek veel positieve punten: “We hebben de afgelopen maanden enorm veel ervaring opgedaan en de dames krijgen tactisch veel informatie te verwerken. Het team pakt dit goed op, maar het heeft tijd nodig. Het resultaat tegen EXS Zwolle is vervelend, maar we komen hier sterker uit!”