Datum

18 oktober 2019 21:30

Accommodatie

Onbekend

Gorinchem - Vrijdag 18 oktober. Speelronde vier in de Eredivisie en de tweede thuiswedstrijd voor de dames van ZVG/Cagemax. De eerste thuiswedstrijd eindigde in een 5-4 overwinning en dit keer mochten de dames, in een goed gevulde Oosterbliek, opnieuw vol aan de bak. De tegenstander: Reiger Boys/Woest.

Na twee nederlagen en één overwinning stond ZVG/Cagemax voor een loodzware opgave tegen de nog ongeslagen koploper uit Heerhugowaard. Binnen vijf minuten kwam ZVG/Cagemax brutaal op voorsprong. Esther Lakerveld bleef één op één met de keepster rustig en schoot beheerst de 1-0 binnen.

Dit was het sein voor Reiger Boys/Woest om de tactiek aan te passen en binnen een minuut kwam ZVG/Cagemax twee keer heel goed weg. Twee scherpe schoten (of waren het voorzetten?) werden net niet binnen gegleden bij de tweede paal. ZVG/Cagemax was de controle kwijt en na elf minuten viel dan ook volledig terecht de gelijkmaker. Een goed genomen corner werd keihard in de kruising geschoten door Sanne Brand. Huh, Sanne Brand.. Die speelt toch bij ZVG/Cagemax? Dat klopt, maar ook de tegenstander heeft de beschikking over een Sanne Brand en zij scoorde de 1-1.

Snel daarna viel de 1-2 nadat ZVG/Cagemax niet scherp verdedigde en teveel duels verloor. In de rust attendeerde trainer Johan van der Hoek zijn dames er op dat er de tweede helft echt uit een ander vaatje getapt zou moeten worden om tot een goed resultaat te komen.

Ook tactisch werden er wat dingen gefinetuned en vier minuten na rust trok Daniëlle Kortlever de stand gelijk na een schitterende steekpass van Patricia Looijen.

In de fase hierna werden de mouwen flink opgestroopt. Beide ploegen knokten voor elke bal en er werden links en rechts wat overtredingen gemaakt. Hiervoor ontvingen beide ploegen eenmaal geel.

De hoop op een goed resultaat tegen deze jonge, maar zeer talentvolle tegenstander groeide met de minuut, maar toch was het opnieuw Reiger Boys/Woest dat na een ouderwetse klutsgoal op voorsprong kwam: 2-3.

Met nog negen minuten op de klok wilde een speelster van Reiger Boys/Woest het veld verlaten voor een wissel, maar haar keepster rekende daar even niet op. Kayla van den Boomgaard profiteerde dankbaar van dit slippertje en schoot na wederom slap keeperswerk de 3-3 binnen.

In de slotminuten zetten beide ploegen alles op alles voor de overwinning, waarbij ZVG/Cagemax eerst twee grote kansen onbenut liet. Een enorme pegel van Esther scheerde net over de lat en aanvoerster Noël Elands zag haar poging na een sublieme counter net naast de goal verdwijnen.

Met nog zo'n drie minuten op de klok won Esther een duel dat absoluut gewonnen moest worden. Vervolgens zette ze goed door en won zo nog een duel langs de zijlijn. Hierna stelde ze Patricia in staat om te scoren, waardoor ZVG/Cagemax voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong kwam: 4-3

Wat een spanning. Wat een sensatie in de tweede helft. Als koploper kon Reiger Boys/Woest dit niet laten gebeuren en er werd nog een slotoffensief ingezet. ZVG/Cagemax hield stand en in de slotseconde maakte 'onze' Sanne Brand aan alle onzekerheid een einde door de eindstand te bepalen op 5-3.

Wederom een overwinning voor ZVG/Cagemax waardoor de ongeslagen status in eigen huis behouden blijft. Volgende week komt de nieuwe koploper van de Eredivisie op bezoek in Gorinchem: Team Alkmaar/Sportstars. Hopelijk bent u allen weer van de partij om onze dames te steunen!