Datum

11 oktober 2019 20:30

Accommodatie

Onbekend

Den Haag - Vrijdag 11 oktober. De dames van ZVG/Cagemax mochten terug naar Sportcampus Zuiderpark, waar vorig jaar het kampioenschap in de Hoofdklasse definitief werd veiliggesteld tegen het tweede damesteam van ZVV Den Haag.

Onderweg hebben de dames daar toch nog even met een glimlach aan teruggedacht, maar de focus moest al snel terug naar de wedstrijd tegen het ervaren ZVV Den Haag 1.

ZVV Den Haag startte de competitie met twee nederlagen en één overwinning, terwijl ZVG/Cagemax haar derde wedstrijd speelde na één nederlaag en één overwinning.

Dat het eerste elftal van ZVV Den Haag andere koek zou zijn dan het tweede, dat konden de dames van ZVG/Cagemax van te voren wel invullen. Laten we het er maar op houden dat het vinden van parkeerplaatsen niet het enige probleem was waar ZVG/Cagemax tegen aan zou lopen vrijdagavond.

ZVG/Cagemax begon slordig aan de wedstrijd en maakte in tegenstelling tot de eerdere wedstrijden te vaak de verkeerde keuze en zoals assistenttrainer Adnan Abdi na afloop dan ook terecht zei: "We speelden teveel vanuit stilstand, waardoor we het voor ZVV Den Haag eenvoudig te verdedigen maakten over heel de wedstrijd gezien."

Na drie minuten kwam ZVV Den Haag terecht op voorsprong, waarna Daniëlle Kortlever twee minuten later de gelijkmaker binnenschoot: 1-1. De Hagenezen waren sterker, maar ZVG/Cagemax knokte voor wat het waard was.

Het slordige spel, en dan met name de risicovolle ballen door het midden die niet aankwamen, zijn we niet van onze dames gewend. In de rust werden de puntjes op de i gezet om ervoor te zorgen dat ZVG/Cagemax met een goed resultaat de reis huiswaarts kon maken, maar vier minuten na rust was het toch weer ZVV Den Haag dat scoorde: 2-1.

Omdat het combinerend moeizaam liep moest ZVG/Cagemax via de counter op zoek naar de gelijkmaker. In minuut acht na rust was het Patricia Looijen die uit een goed uitgevoerde uitbraak in eerste instantie de paal raakte, waarna de rebound ook voor haar voeten viel. Zonder twijfel schoot ze vervolgens de 2-2 tegen de touwen.

Ondanks dat ZVG/Cagemax niet zo goed speelde als de afgelopen weken bleef de kans op een goed resultaat mogelijk. Na twee vlijmscherpe uitbraken ontbrak het Noël Elands en Esther Lakerveld aan de scherpte voor de goal. Vooral de kans voor Noël had de 2-3 moeten betekenen. Vanaf een meter of vijf, vrij voor de goal, schoot ze helaas naast. Een tegenstoot van ZVV Den Haag leverde misschien wel een nog grotere kans op, maar deze werd om zeep geholpen, mede dankzij sterk keeperswerk van Melanie Visscher.

Helaas viel zes minuten voor tijd dan toch de (verdiende) goal voor ZVV Den Haag: 3-2. In het restant van de wedstrijd probeerde ZVG/Cagemax het wel, maar dit keer helaas zonder succes.

Niks aan de hand meiden. Het eerste seizoen ik de Eredivisie is vooral een leerjaar. We kunnen niet elke wedstrijd een 10 halen. Positief om te zien is de gedrevenheid, de werklust en de teamspirit om tot een goed resultaat te komen.