Badhuswei 31
9104DX
DAMWALD
tel. 0511-421678

Damwâld - Waar vorige week het chagrijn nog van de gezichten van de speelsters en staf van ZVG/Cagemax Vrouwen 1 liep, keerde deze week de lach terug. Een terechte nederlaag tegen Drachtster Boys (5-2) werd opgevolgd met een dikverdiende overwinning in het Friese Damwâld tegen zv Libertas. ZVG/Cagemax revancheerse zich zo voor de onnodige nederlaag een week eerder, ook in Friesland. Hierdoor gaan de dames en staf met een goed gevoel de winterstop in. Uitslag: 2-5.

ZVG/Cagemax liet dit keer vanaf de aftrap zien maar voor één ding naar het noorden van het land te zijn gekomen. In de openingsfase werden voldoende kansen gecreëerd en met name laatste vrouw Marloes Blom bleek een plaaggeest voor zv Libertas te zijn. Na 3 minuten opende Blom de score na een goede actie en prima schot: 0-1.

Zo'n 10 minuten later leek Blom op een gevaarlijke positie knullig balverlies te leiden, maar op wilskracht en met overtuiging won ze het do-or-die duel van haar tegenstander. Vervolgens behield ze goed het overzicht en met een schitterende pass bereikte ze Kayla van den Boomgaard. Voor Van den Boomgaard was het vervolgens een koud kunstje om bij de tweede paal de score te verdubbelen: 0-2.

Een paar minuten later wist Patricia Looijen aan de linkerkant van het veld Mandy de Jong vrij te spelen. De Jong behield de rust en kalmte en met een geplaatst schot in de korte hoek vergrootte zij de score naar 0-3.

Dit leek het moment waarop ZVG/Cagemax wel eens een grote uitslag neer kon gaan zetten, maar zv Libertas gaf niet op. Vanaf de aftrap na de 0-3 viel de eerste echte kans van de thuisploeg in het doel van Hannah van den Heuvel. Hiermee werd de ruststand bepaald op 1-3.

Vaak is de focus direct na rust niet helemaal aanwezig bij ZVG/Cagemax. Dat leek dit keer niet het geval, maar met een ongelofelijke lucky goal bracht zv Libertas de spanning stel terug in de wedstrijd kort na rust: 2-3.

Zo'n 4 minuten na rust herpakte ZVG/Cagemax zich van deze domper. Eline Dekker werd vrijgespeeld door Patricia Looijen en Dekker vergrootte de marge weer naar twee goals verschil in het voordeel van ZVG/Cagemax: 2-4.

Met nog een minuut of 7 te spelen probeerde de thuisploeg om met een meevoetballende keepster de wedstrijd te kantelen. De manier waarop ZVG/Cagemax hiermee omging verdient alle lof. Zv Libertas creëerde geen enkele kans. Het enige minpuntje was dat ZVG/Cagemax de wedstrijd niet iets eerder definitief in het slot gooide. Dit duurde uiteindelijk tot twee minuten voor tijd.

Wanhopig zocht de thuisploeg naar een gaatje in de verdediging van ZVG/Cagemax.  Van grote afstand schoot Daniëlle Kortlever de bal, na een goede onderschepping, in het lege doel van zv Libertas. Het verzet van de thuisploeg was gebroken. Eindstand: 2-5.

Door deze overwinning en door de uitslagen in de andere zalen sluit ZVG/Cagemax de eerste seizoenshelft af als nummer 8 van de Eredivisie. Eén wedstrijd minder gespeeld en binnen het bereik van de nummers 7 en 6 (1 en 3 punten verschil). Veel te laag voor het getoonde spel de eerste maanden van de competitie met tot nu toe 9 gespeelde wedstrijden waarvan 6 uit en 3 thuis voor ZVG/Cagemax. Wie het programma in elkaar gezet heeft?

Na de winterstop gaat ZVG/Cagemax er alles aan doen om deze lijn door te trekken in de competitie en hopelijk gaat ook het bekertoernooi nog verder. Hierin heeft ZVG/Cagemax plaatsing voor de halve finale in eigen hand.

Voor nu wensen wij al onze volgers fijne feestdagen en een voorspoedig 2022!