Datum

15 augustus 2021 15:00

Accommodatie

Onbekend

Roosdaal (België) - Op zondag 15 augustus speelden de dames van ZVG/Cagemax een oefenwedstrijd tegen de kampioen van België, FP Halle Gooink. ZVG/Cagemax was na twee keer 25 minuten voetballen veel te sterk voor de Belgische opponent. Uitslag: 1-10.

In verband met een aantal vakantiegangers reisde ZVG/Cagemax met een smalle selectie af in de richting van Brussel. ZVG/Cagemax startte voortvarend aan de wedstrijd en vanaf de eerste seconde werd FP Halle-Gooik onder druk gezet. Na een chaotische eerste helft was al duidelijk dat ZVG/Cagemax een aantal maatjes te groot was voor FP Halle-Gooik: 0-3.

ZVG/Cagemax kon het tempo na rust opvoeren. Iets wat de thuisploeg niet kon en de wedstrijd werd er op die manier niet leuker op. Er werden steeds meer (vervelende) overtredingen gemaakt, maar ZVG/Cagemax hield het hoofd er gelukkig bij. De ene goal was nog mooier dan de andere. Vooral de 0-5 was van grote schoonheid. Nadat Noël Elands kort wegdraaide bij haar tegenstandster pegelde ze de bal kogelhard in de kruising.

Een klein duwtje of een tackle op de bal van ZVG/Cagemax werd in het verloop van de wedstrijd telkens direct bestraft als overtreding en blijkbaar mag je in de Belgische competitie gewoon naschoppen zonder sanctie. Hierdoor liepen de gemoederen nog even hoog op, maar na twee keer 25 minuten stond er een ruime, dikverdiende eindstand op het scorebord: 1-10.