Blauwborgje 16
9747AC
GRONINGEN
tel. 050-3638063

Groningen - Na 2,5 uur in de bus kwam de selectie van ZVG/Cagemax aan bij het ACLO Sportcentrum in Groningen voor de uitwedstrijd tegen een van de favorieten voor de titel: Drs. Vijfje. In een bomvolle, sfeervolle sporthal vol studenten trok de thuisploeg nipt, maar verdiend aan het langste eind: 2-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd zat er best wat spanning op de ploeg van ZVG/Cagemax. Dit had voornamelijk te maken met de laatste onderlinge ontmoeting (9-0 verlies) in Groningen. Een complete off day toen, maar dit keer kwam ZVG/Cagemax een stuk beter voor de dag. Vanaf de eerste minuut zetten beide ploegen elkaar vol onder druk en ontstond een mooie wedstrijd voor de speelsters, trainers, scheidsrechters en het luidkeels aanwezige publiek.

Na 5 minuten opende de thuisploeg de score, nadat er aan de kant van ZVG/Cagemax niet goed meegelopen werd. Hetzelfde gebeurde in minuut 17 waardoor Drs. Vijfje met een 2-0 voorsprong leek te gaan rusten. Eén minuut later bracht Patricia Looijen de spanning echter weer terug door na een goede onderschepping ijzig kalm bleef oog in oog met de keepster. Ruststand: 2-1.

ZVG/Cagemax probeerde in de tweede helft de gelijkmaker te forceren, maar ondanks de goede wil lukte dit niet. Er werden nog wel wat plaagstootjes uitgedeeld links en rechts, maar na het laatste fluitsignaal kon geconcludeerd worden dat ZVG/Cagemax keepster Hannah van den Heuvel in topvorm verkeerd de laatste weken.

Helaas mocht het niet baten, maar de dames van ZVG/Cagemax ontwikkelen zich enorm goed dit seizoen. Dit is nog niet terug te zien op de ranglijst, maar 4 van de 5 nederlagen vonden plaats tegen ploegen uit de top 5 en ook nog eens met hele kleine cijfers. Alle speelsters maken een groei door dit seizoen en het is een kwestie van tijd voordat het kwartje de goede kant op gaat vallen.

Volgende week speelt ZVG/Cagemax voor de beker tegen FC Marlene. Wederom een lange busreis (naar Heerhugowaard). Beide ploegen hebben één wedstrijd gespeeld en 3 punten in de poule waar ook hoofdklasser Totelos deel van uit maakt.