Dr H B Wiardi Beckmanpln 60
4207NC
GORINCHEM
tel. 0183-629984

Gorinchem – Op vrijdag 1 april stond de ontmoeting tussen de dames van ZVG/Cagemax en zvv Den Haag op het programma in Sporthal de Oosterbliek. Na een eenzijdige wedstrijd bleek ZVG/Cagemax na twee keer twintig minuten zaalvoetbal veel te sterk voor de opponent uit Den Haag. Als het vizier iets meer op scherp had gestaan hadden zomaar de dubbele cijfers gehaald kunnen worden. Dat lot bleef zvv Den Haag bespaard. De teller stokte na een 1-1 ruststand bij vijf treffers. Uitslag: 5-2.

Bij ZVG/Cagemax keerde Esther Lakerveld terug in het team na wederom langdurig blessureleed. De wedstrijd ging wat rommelig van start, maar al snel had ZVG/Cagemax het initiatief in handen. Zvv Den Haag durfde en kon niet mee in het hoge baltempo van de thuisploeg en wachtte op eigen helft af om te counteren.

Om een leuke wedstrijd te krijgen zijn er over het algemeen twee teams nodig die willen voetballen. Dat was afgelopen vrijdag niet het geval in Gorinchem. ZVG/Cagemax brak de ban via Kayla van den Boomgaard door na een prima aanval op voorsprong te komen na goed voorbereidend werk van Esther Lakerveld: 1-0. In de slotminuut maakte zvv Den Haag vanuit het niets (eerste kans van de wedstrijd) de gelijkmaker, waardoor de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten: 1-1.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Een dominant ZVG/Cagemax en een teruggetrokken zvv Den Haag. De keren dat de uitploeg over de middenlijn druk probeerde te zetten werden de Hagenaars aan alle kanten overlopen. De enige manier waarop ZVG/Cagemax afgestopt kon worden was middels een aantal pittige overtredingen, waarvoor slechts eenmaal geel gegeven werd.

Halverwege de tweede helft besloot ZVG/Cagemax het gaspedaal wat verder in te trappen en binnen tien minuten werd zvv Den Haag van het kastje naar de muur gevoetbald. Zaalvoetbal op het hoogste niveau. Niet alleen vielen er 4 mooie goals te noteren. Ook werd nog zeker 5 keer het aluminium achter de Haagse doelvrouw geraakt.

De doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door Kayla van den Boomgaard, Patricia Looijen en Daniëlle Kortlever (2x). Een paar minuten voor tijd deed zvv Den Haag nog iets terug uit een van de spaarzame schoten op doel. Eindstand: 5-2.

Rest nog te vermelden dat ook het verslag van zvv Den Haag de moeite waard is om te lezen. Zeker als men houdt van slechte 1 april grappen. Klik hier om het verslag te lezen.