Dr H B Wiardi Beckmanpln 60
4207NC
GORINCHEM
tel. 0183-629984

Gorinchem - Vier gespeeld nul punten. Deze statistieken golden voor zowel de dames van ZVG/Cagemax als voor de dames van Zeemacht voorafgaand aan de onderlinge ontmoeting. Voor ZVG/Cagemax pijnlijke statistieken, omdat de ploeg in alle vier de wedstrijden eigenlijk meer verdiende. Zeemacht bleek in De Oosterbliek het ideale medicijn om het goede gevoel terug te krijgen: 11-0.

In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd. Het duurde dan ook tot de 9e minuut tot de ban gebroken werd door ZVG/Cagemax. Eline Dekker onderschepte aan de linkerkant van het veld de bal en met een bekeken schot in de rechter bovenhoek schoot Dekker ZVG/Cagemax op voorsprong: 1-0.

Kort daarvoor vond het mooiste moment van de avond plaats. Na een jaar blessureleed maakte Kayla van den Boomgaard haar rentree voor ZVG/Cagemax en haar teamgenoten en de bijna 100 toeschouwers klapten de handen stuk voor Van den Boomgaard.

Na de 1-0 kwam ZVG/Cagemax los en binnen een tijdsbestek van 5 minuten verschafte ZVG/Cagemax zich een geweldige uitgangspositie. De 2-0 kwam op naam van Patricia Looijen na een onderschepping in de as van het veld. De 3-0 werd gemaakt door Esther Lakerveld (assist Eline Dekker). De 4-0 van Daniëlle Kortlever opnieuw uit een onderschepping en de ruststand werd bepaald door de uitblinkende Patricia Looijen na een assist van Sanne Brand: 5-0.

Ontspannen koppies en plezier tijdens de rust. Toch benadrukte de staf van ZVG/Cagemax de speelsters nog even op het feit dat ZVG/Cagemax vorig seizoen met 6-0 voor stond tijdens de rust en dat na rust de spanning nog onnodig terugkwam (6-3 uitslag). Dat mocht dit keer niet gebeuren.

Zeemacht zou na rust uit een ander vaatje tappen, maar in tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden was ZVG/Cagemax daar niet van onder de indruk. Een puntertje op de paal van Noël Elands, na een assist van Patricia Looijen, rolde via de rug van de keepster van Zeemacht over de doellijn (6-0) en Mandy de Jong pikte ook haar goaltje mee na een assist van Daniëlle Kortlever: 7-0.

Halverwege de tweede helft wederom een mooi moment voor Kayla van den Boomgaard. De behendige rechtspoot kon alleen worden afgestopt met een overtreding op de rand van het penaltygebied. Vervolgens ging Van den Boomgaard zelf achter de bal staan. Haar vrije trap ging dwars door de muur de goal in: 8-0.

Niet veel later gaf Van den Boomgaard ook nog de assist op de 9-0 van Marloes Blom. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor de beste speelster van de avond. Zowel de 10-0 (assist Sanne Brand) als de 11-0 (onderschepping) kwamen op naam van Patricia Looijen.

Een prachtige avond in De Oosterbliek voor ZVG/Cagemax en met name voor Kayla van de Boomgaard. Wat zijn we blij dat zij weer terug is. Het applaus tijdens en na afloop van de wedstrijd gaven kippenvel en haar eerste minuten smaken naar meer!