Grote Voort 4
8041AM
ZWOLLE
tel. 038 - 423 66 86

Zwolle - Afgelopen vrijdag speelde de dames van ZVG/Cagemax tegen Zwolle een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft speelde het erg slordig en was Zwolle de betere ploeg maar met veel inzet en een uitstekende keepster Patricia die de afwezige Hannah verving kon het de rust in gaan met 1-1.

Zwolle deed het erg goed in de eerste helft en zette ZVG/Cagemax constant onder druk en wis met veel loopacties constant gevaarlijk te worden. ZVG/Cagemax probeerde onder deze druk uit te komen en kwam na zeven minuten op een verrassende voorsprong door Kayla van den Boomgaard die het eindstation was van een prima aanval.

Maar kort hierna scoorde Zwolle met een hele mooie aanval de 1-1. In de rest van de eerste helft was het meer tegenhouden dan dat ZVG/Cagemax zelf kansen kon creëren. Natuurlijk waren er mogelijkheden maar de beste kansen waren voor Zwolle.

In de tweede helft zagen we een heel ander ZVG/Cagemax. De bal ging veel gemakkelijker rond en er werd weinig balverlies geleden zodat ZVG/Cagemax het tempo kon bepalen en nu wel kansen kon creëren. De doelpunten konden dan ook niet lang uitblijven en via een mooie aanval scoorde Kayla de 1-2.

Het mooiste moment van de avond was een vrije trap voor ZVG/Cagemax. Op tien meter van het doel stond Marloes achter de bal. Na lang wachten nam ze de vrije trap en de bal ging er via binnenkant paal in; 1-3.  "Nee" zegt de goed leidende scheidsrechter Bennacer. Hij had niet gefloten. Teleurstelling bij ZVG/Cagemax en een  lach-moment bij het goed opgekomen publiek.

Marloes legde vervolgens de bal wederom neer en wachtte nu op het fluitsignaal en schoot nu de bal keihard binnen via de andere bovenhoek. Dus toch de 1-3.

Hierna was ZVG/Cagemax heer en meester en liep het verder uit naar 1-5 via Kayla en Patricia.

Over twee weken de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Drachster Boys waar het om de vijfde plek gaat in de eindklassering. Het beloofd een spannende pot te worden.