Dr H B Wiardi Beckmanpln 60
4207NC
GORINCHEM
tel. 0183-629984

Gorinchem - De dames van ZVG/Cagemax mogen voorlopig als één van de weinige regioteams blijven trainen en wedstrijden blijven spelen. De Eredivisie Futsal voor vrouwen heeft namelijk een topsportstatus en blijkbaar is bij de gemeente Gorinchem niet iedereen daarvan op de hoogte. Binnen no time stond de politie op de stoep na een klacht van een wethouder dat er gesport zou worden in De Oosterbliek na 17.00 uur.

De dames van ZVG/Cagemax zijn, uitgezocht door Wout Pluijmert, de derde (!) Gorkumse ploeg ooit die deze status heeft. Iets om toch even bij stil te staan hoe bijzonder de prestaties van de dames is!

Tot zo ver de randzaken. ZVG/Cagemax speelde een fantastische eerste en een iets mindere tweede helft, maar na het laatste fluitsignaal stond ZVG/Cagemax terecht op voorsprong. Uitslag: 3-2.

ZVG/Cagemax begon uitstekend aan de wedstrijd en zette EXS/Zwolle direct onder druk. Dit resulteerde in een voorsprong na een minuut of 7. Eline Dekker rondde oog in oog met de keepster van EXS/Zwolle fraai af: 1-0.

Halverwege de eerste helft werd de voorsprong verdubbeld door Kayla van den Boomgaard. Een ongelofelijk misverstand tussen de keepster en verdediging van EXS/Zwolle werd vakkundig afgestraft. Van den Boomgaard is, na haar langdurige blessure, steeds fitter en beter aan het worden: 2-0.

Een comfortabele voorsprong met rust is voor ZVG/Cagemax niet altijd prettig. In en tegen zvv Den Haag was er eenzelfde spelbeeld en voorsprong van 2 doelpunten verschil, maar toen ging het nog pijnlijk mis voor ZVG/Cagemax (3-2 nederlaag). Ook tegen EXS/Zwolle leek ZVG/Cagemax na rust alles weg te gooien. Binnen 6 minuten na rust was de achterstand weggepoetst door EXS/Zwolle: 2-2.

ZVG/Cagemax creëerde voldoende kansen, maar bij onder andere Marloes Blom, Patricia Looijen, Daniëlle Kortlever, Noël Elands en Kayla van den Boomgaard stond het vizier net niet op scherp. Daarintegen keepte Hannah van den Heuvel opnieuw een uitstekende wedstrijd. Hetzelfde gold voor de keepster van EXS/Zwolle.

Frustraties alom aan de kant van de thuisploeg. Met nog één minuut te spelen een time-out van EXS/Zwolle. Ook de ploeg van ZVG/Cagemax kwam bij elkaar. Twijfel, omdat er meerdere keren dit seizoen een voorsprong of gelijkspel was weggegeven in de slotfase.

Moest er genoegen genomen worden met een gelijkspel? Daar leek het eerlijk gezegd, ondanks de vele kansen in de tweede helft, wel op. Met nog 27 seconden op de klok een verre uitworp van de keepster van EXS/Zwolle. Een do-or-die duel dat werd gewonnen door Marloes Blom. Uiteindelijk bereikte Blom hiermee Patricia Looijen die met nog 20 seconde op de klok de verdiende en winnende goal scoorde: 3-2.

Nadat het dit seizoen al 3 of 4 keer tegen zat voor ZVG/Cagemax viel het kwartje dit keer eindelijk eens de goede kant op in een wedstrijd met één goal verschil. Door de overwinning klimt ZVG/Cagemax naar de 7e plaats in de Eredivisie. Te laag voor de Gorkumse dames, maar waar in het begin van de competitie zo'n beetje alles tegen zat is de weg omhoog nu echt ingezet.

Voor de winterstop staan er nog 2 verre uitwedstrijden op het programma. Volgende week is Drachtster Boys de tegenstander en een week later zv Libertas.