Dr H B Wiardi Beckmanpln 60
4207NC
GORINCHEM
tel. 0183-629984

Gorinchem - Waar ZVG/Cagemax vorige week collectief door het ijs zakte en plaatsing voor de halve finale van de beker uit handen gaf, herstelden de dames zich deze week tegen het Friese zv Libertas. Alhoewel ZVG/Cagemax op achterstand kwam raakte de thuisploeg geen enkel moment in paniek en na het laatste fluitsignaal stond er een dikverdiende overwinning op het scorebord: 6-2.

De eerste tien minuten was er niets aan de hand voor ZVG/Cagemax. De ploeg was dominant in balbezit. Creëerde voldoende kansen alleen het vizier stond nog niet helemaal op scherp. Halverwege de eerste helft gebeurde dit voor het eerst in verdedigend opzicht. Na het terugkijken van de beelden moet ook zeker gezegd worden dat de aanvalster van zv Libertas dit meer dan uitstekend deed. Twee keer door de benen van Marloes Blom en Hannah van den Heuvel en de gasten stonden op voorsprong: 0-1.

Zoals gezegd raakte ZVG/Cagemax niet in paniek en binnen twee minuten werd de schade gerepareerd. Een fantastische aanval over 14 (!) schijven, begonnen bij Hannah van den Heuvel en eindigde met Noël Elands als eindstation: 1-1.

ZVG/Cagemax bleef dominant voetballen, maar het duurde tot kort voor rust voordat het krachtsverschil werd ingezet in doelpunten. In de laatste drie minuten van de eerste helft liep ZVG/Cagemax over zv Libertas heen. Eerst was het Kayla van den Boomgaard die ZVG/Cagemax kogelhard op voorsprong schoot: 2-1.

Vervolgens leek zv Libertas gevaarlijk te worden, maar na een prima ingreep van Hannah van den Heuvel en een slimme lichaamsschijnbeweging van Kayla van den Boomgaard kon Marloes Blom één op één met de keepster de score uitbreiden: 3-1.

Met nog zo'n tien seconden te spelen voor rust leek de laatste aanval van ZVG/Cagemax onschadelijk te zijn gemaakt. Daar dacht Marloes Blom anders over en met nog vijf seconden op de klok bepaalde Daniëlle Kortlever de ruststand op 4-1.

Kort na rust leek ZVG/Cagemax de wedstrijd definitief in het slot te schieten. Vanuit de omschakeling hield Kayla van den Boomgaard de bal net binnen en na een prima een-tweetje met Noël Elands was het Van den Boomgaard die de volgende goal van de thuisploeg noteerde: 5-1.

De wedstrijd was inderdaad gespeeld. ZVG/Cagemax geloofde het wel en zv Libertas had niet de power om echt iets uit te richten. Concentratieverlies aan de kant van de thuisploeg zorgde ervoor dat zv Libertas nog wel voor een tweede keer op het scorebord kwam te staan. Patricia Looijen was er van overtuigd dat de bal de zijlijn gepasseerd was, maar de scheidsrechter bepaalde anders. Oog in oog met Hannah van den Heuvel bleef zv Libertas' spits rustig: 5-2.

Het slotakkoord was voor Patricia Looijen. Koud in het veld zette Looijen de defensie van zv Libertas onder druk en met een "flauw chippie" bepaalde Looijen de eindstand op 6-2.

Nog een opvallende statistiek na afloop op basis van het terugkijken van de beelden. Aantal slidings ZVG/Cagemax (4), aantal slidings zv Libertas (124).