Dr H B Wiardi Beckmanpln 60
4207NC
GORINCHEM
tel. 0183-629984

Gorinchem - Na twee kleine nederlagen, tegen FC Marlene (2-1) en zvv Den Haag (3-2), hoopte ZVG/Cagemax in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen de eerste punten te pakken. Tegenstander was het Amsterdamse OS Lusitanos. Na het laatste fluitsignaal bleef ZVG/Cagemax ondanks het prima debuut van Eline Dekker gedesillusioneerd achter: 1-3.

Johan van der Hoek had voor het eerst dit seizoen een grote selectie tot zijn beschikking. ZVG/Cagemax begon afwachtend aan de wedstrijd en liet het initiatief aan de gasten. Aan beide kanten werden wat speldenprikjes uitgedeeld, maar de eerste echte kans van de wedstrijd was ook meteen raak. Eén moment van concentratieverlies leidde de achterstand voor ZVG/Cagemax in. Hannah van den Heuvel stond verkeerd opgesteld en werd door het midden van de goal gepasseerd: 0-1.

Een paar minuten later maakte Eline Dekker haar debuut voor ZVG/Cagemax. De lange aanvalster bekroonde haar debuut al snel met haar eerste goal. Aan de linkerkant draaide Dekker zich handig vrij en bleef één-tegen-één met de keepster ijzig kalm: 1-1.

In de slotfase voor rust nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van ZVG/Cagemax, waarbij keepster Hannah van den Heuvel zich ondanks een gele kaart kon onderscheiden. Hierdoor gingen de teams met een gelijke stand rusten.

ZVG/Cagemax creëerde zowel voor als na rust voldoende kansen, maar telkens was de Amsterdamse doelvrouw een sta in de weg. Met nog zo'n zeven minuten te spelen scoorde OS Lusitanos uit een onmogelijke hoek, waaronder ZVG/Cagemax weer in de achtervolging moest: 1-2.

Met nog een seconde of acht op de klok kreeg ZVG/Cagemax nog een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar de vrije trap van Daniëlle Kortlever strandde in de muur. Omdat ZVG/Cagemax met meevoetballende keepster speelde was het doel leeg en bepaalde OS Lusitanos de eindstand in de laatste seconde op 1-3.