Van Zandvlietplein 20
3077AA
ROTTERDAM
tel. 010-4971200

Rotterdam - Ondanks de beroerde start van de competitie startte ZVG/Cagemax vol goede moed aan de 4e competitie wedstrijd van het seizoen. De wedstrijden tegen Feyenoord Futsal zijn altijd spannend en beide ploegen zijn inmiddels goed aan elkaar gewaagd. Na een 0-0 ruststand moest ZVG/Cagemax na rust alsnog buigen voor de Rotterdammers: 3-1.

Op de 5e verdieping van het Topsportcentrum liet ZVG/Cagemax het initiatief aan Feyenoord Futsal. In de sfeerloze (breedtesport)zaal ontstond een interessant schouwspel voor de vele supporters die op de wedstrijd waren afgekomen.

Feyenoord Futsal werd in de beginfase tweemaal gevaarlijk via Jennifer Oliveira, maar Hannah van den Heuvel stond haar mannetje. Vervolgens was het de beurt aan ZVG/Cagemax. Daniëlle Kortlever was twee keer heel dichtbij een doelpunt met een schot op de paal en een pegel op de kruising. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en gingen met de brilstand de rust in: 0-0.

Na rust bleef het spelbeeld lange tijd hetzelfde, maar inmiddels begint het een repeterend verhaal te worden... Een foutieve inspeelpass (zonder dat er druk gezet werd) bracht ZVG/Cagemax in de problemen. De fout werd genadeloos afgestraft: 1-0.

Waar door Feyenoord Futsal geprofiteerd werd van een fout aan de kant van ZVG/Cagemax wist Noël Elands aan de overkant net niet de gelijkmaker binnen te prikken. Haar puntertje raakte voor de derde keer het aluminium. Niet veel later profiteerde de thuisploeg wederom van balverlies waardoor het de marge verdubbelde: 2-0.

ZVG/Cagemax ging de laatste 10 minuten vol op de aanval spelen met gelegenheidsspits Patricia Looijen. ZVG/Cagemax maakte na een geweldige pass van de niet geheel fitte Esther Lakerveld op de ook niet geheel fitte Looijen de aansluitingstreffer. De voorzet van Looijen werd in eigen doel gewerkt: 2-1.

Waar bij ZVG/Cagemax de krachten wegvloeiden kon Feyenoord Futsal rustig achterover leunen en loeren op de counter. Een minuut voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid uit zo'n counter: 3-1.

Een terechte, maar onnodige nederlaag voor de dames van ZVG/Cagemax. Als men kijkt naar het spel en de kansen die ZVG/Cagemax creëert is het onbegrijpelijk dat de ploeg nog niet gewonnen heeft dit seizoen.

4 gespeeld, 0 punten. Dat zijn keiharde cijfers voor de ploeg van Johan van der Hoek. Het vertrouwen moet zo snel mogelijk terugkeren, want volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Zeemacht op het programma. Beide ploegen hebben nog 0 punten, dus de belangen zijn duidelijk.