Mr. P. Droogleever Fortuynweg 22
2533SR
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3537252

Den Haag - Meestal schud je een wedstrijdverslag zo uit je mouw, maar voor de wedstrijd zvv Den Haag - ZVG/Cagemax duurde dit iets langer. Een korte conclusie: een foutloze eerst helft (0-2), een dramatische tweede helft met als absoluut horrorscenario de winnende treffer van de thuisploeg in de zoomer: 3-2.

Vol goede moet stapte de selectie van ZVG/Cagemax vrijdag in de auto's richting Sportcampus Zuiderpark voor de confrontatie met zvv Den Haag. Elk jaar wordt er nog even teruggedacht aan 29 maart 2019. Op die datum werd ZVG/Cagemax in en tegen (zvv) Den Haag (dames 2) kampioen van de hoofdklasse en promoveerde naar de Eredivisie.

In de afgelopen jaren heeft ZVG/Cagemax enorme stappen gemaakt en dat doet de ploeg nog steeds. Natuurlijk met vallen en opstaan, met hoogte- en dieptepunten, maar ZVG/Cagemax heeft aangetoond een stabiele Eredivisieploeg te zijn. Een anticlimax zoals gisteravond verzin je echter niet.

ZVG/Cagemax begon sterk aan de wedstrijd. Bij afwezigheid van aanvoerster Noël Elands (vakantie) droeg Daniëlle Kortlever de aanvoerdersband in de prachtige Haagse sporthal. De eerste helft was overduidelijk in het voordeel van de Gorkumse dames, al duurde het even voordat het krachtsverschil in doelpunten werd uitgedrukt.

Zvv Den Haag liet ZVG/Cagemax aan de bal en probeerde er met lange ballen snel uit te komen. Halverwege de eerste helft verloor de thuisploeg Marloes Blom uit het oog. Na een vrije doortocht langs de rechterkant van het veld bereikte Blom de mee opgestoomde Daniëlle Kortlever bij de tweede paal: 0-1.

Met nog negen seconden op de klok voor rust mocht ZVG/Cagemax een vrije trap namen op een interessante positie. Uit de, niet ingestudeerde, vrije trap bereikte Daniëlle Kortlever de mee naar voren geslopen Patricia Looijen. Inspelen, doorlopen, hakje en binnenschieten. Met een dikverdiende voorsprong de rust in: 0-2. Ook het tweede doelpunt komt op naam van Daniëlle Kortlever.

Was zvv Den Haag dan helemaal niet gevaarlijk geweest voor rust? Zeker wel. De thuisploeg raakte maarliefst drie keer de paal, maar werd verder gedomineerd door ZVG/Cagemax. Zoals altijd weet zvv Den Haag na rust toch nog ergens wat extra energie vandaan te toveren.

Het spelbeeld bleef lange tijd gelijk, alleen wist zvv Den Haag nu wel te profiteren van een aantal slordige momenten aan de kant van ZVG/Cagemax. Door verkeerde coaching (1-2) en een verkeerde inspeelpass (2-2) was zvv Den Haag volledig terug in de wedstrijd.

Werd ZVG/Cagemax dan niet meer gevaarlijk na rust? Zeker wel. Waar de thuisploeg voor rust dus drie keer het aluminium raakte deed de uitploeg dit tweemaal na rust.

Met nog anderhalve minuut op de klok nam zvv Den Haag een time-out. ZVG/Cagemax wilde nog vol voor de winst gaan, maar soms moet je genoegen nemen met een punt op basis van het scoreverloop. Met nog een seconde of 10 op de klok riep trainer Johan van der Hoek vanaf de kant dat er nog tijd was voor één goede aanval.

Balverlies. Een schot van de middenlijn van zvv Den Haag slecht verwerkt. Corner. Nog één (,ja één (!)) seconde op de klok. ZVG/Cagemax dacht "In die ene seconde kan die bal er nooit meer in". Niets bleek minder waar. De corner werd ingespeeld, doorgespeeld en van buiten de cirkel stijf in de kruising gepegeld. Afgelopen: 3-2.

Na het laatste fluitsignaal gingen alle dames van ZVG/Cagemax verhaal halen bij de scheidsrechter. In één seconde kunnen geen drie spelers de bal aanraken, er was al gefloten (wat de scheidsrechter ook toegaf), maar uiteindelijk viel de goal 'in' de zoomer.

Wat de regels precies zijn? Geen idee. De woede en teleurstelling aan de kant van ZVG/Cagemax was enorm, maar uiteindelijk moet de ploeg vooral naar zichzelf kijken. Het krachtsverschil voor rust werd te weinig benut en na de rust heeft ZVG/Cagemax het zelf volledig uit handen gegeven.

Tijd om de wonden te likken. Volgende week speelt ZVG/Cagemax de eerste thuiswedstrijd in de competitie. Tegenstander is dan het Amsterdamse OS Lusitanos.