Dr H B Wiardi Beckmanpln 60
4207NC
GORINCHEM
tel. 0183-629984

Gorinchem - Na een lange tijd speelden de dames van ZVG/Cagemax eindelijk weer een officiële thuiswedstrijd in De Oosterbliek. Voor de beker tegen ESZVV Totelos uit Eindhoven. Vorig seizoen nog tegenstander in de competitie. Sinds dit seizoen spelen de gasten een niveau lager (hoofdklasse). Het verschil in kwaliteit was, ondanks dat ZVG/Cagemax een matige wedstrijd speelde, overduidelijk. Niet alleen qua niveau, maar ook de uitslag: 8-2.

Nog vóór de wedstrijd een mooi moment voor Kayla van den Boomgaard. Een klein jaar na haar ernstige knieblessure deed de nummer 10 van ZVG/Cagemax voor het eerst weer mee aan de warming-up. Haar rentree laat, zoals het er nu naar uit ziet, niet lang op zich wachten!

ZVG/Cagemax begon sterk aan de wedstrijd, want na nog geen twee minuten spelen was het Esther Lakerveld die uit een corner van Daniëlle Kortlever de score opende door de benen van de keepster: 1-0.

Twee minuten later zette Patricia Looijen van eigen helft een actie. De kleine laatste vrouw dribbelde op snelheid langs alles en iedereen en schoot de bal zonder na te denken in het doel. Een snelle, comfortabele voorsprong voor ZVG/Cagemax: 2-0.

Ook de volgende goal van ZVG/Cagemax liet niet lang op zich wachten. Na een sterke actie bracht Noël Elands de volledig vrij gelaten Mandy de Jong in stelling. Met een listig stiftje verschalkte De Jong de Eindhovenaren voor de derde keer: 3-0.

De mooiste goal van de avond viel ook nog in de eerste tien minuten. Van achteruit speelde Daniëlle Kortlever de bal keihard in op Patricia Looijen die met een subtiele voetbeweging in één keer Noël Elands bereikte. Elands hoefde niet na te denken en schoot de bal in één keer hoog in het doel: 4-0.

Deed Totelos dan helemaal niets terug? Na de eerste tien minuten vond ZVG/Cagemax het wel goed en nam het de voet van het gaspedaal. Niet erg, maar hierdoor nam ook de concentratie af. De gasten profiteerden hier voor rust eenmaal van. Ruststand: 4-1.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld als de laatste tien minuten voor rust. Een slordig, maar oppermachtig ZVG/Cagemax. De score werd uitgebreid door Esther Lakerveld na een assist van Sanne Brand: 5-1.

Niet veel later wist Totelos voor de tweede keer te profiteren van de onoplettendheid aan de kant van de thuisploeg: 5-2.

Waar de krachten bij Totelos wel op waren liep ZVG/Cagemax in het restant van de tweede helft uit naar een ruime zege. Daniëlle Kortlever kon van eigen helft opstomen. Met een voor haar kenmerkende actie zette de kersverse international de 6-2 op het scorebord.

Het slotakkoord was voor Esther Lakerveld. Eerst door bij de 7-2 Patricia Looijen in stelling te brengen en als slotstuk door zelf te profiteren van de goede assist van Sanne Brand: 8-2.